Ar divas reizes lielāku kravu pārvadājumu salīdzinājumā ar 2021. gadu AS “Baltijas Ekspresis” ir noslēdzis pagājušo gadu. Kopējais kravu apjoms pārsniedz 4 miljonus tonnu.

Ogles, kas iegūtas Kazahstānā un tiek transportētas uz Eiropas enerģijas ražošanas kompānijām caur Ventspils ostu, sastāda lielāko pārvadājuma apjomu.

Īpaši svarīgu daļu sastāda Iekšzemes kravu pārvadājumi.  Nepilnus 200 tūkstošus tonnu  kravas uzņēmums ir pārvedis  2022.gadā, pamatā tie bija cementa un graudu pārvadājumi.
AS “Baltijas Ekspresis” ir nozīmīgs dzelzceļa tehnoloģisko papildus operāciju pakalpojumu sniedzējs. Aizvadītajā gadā tika nodrošināti dzelzceļa manevru darbu pakalpojumi nepilnu 20 tūkstošu darba stundu apjomā.

Tā kā 2022.gadā AS “Baltijas Ekspresis” savā īpašumā iegādājās Ventspils depo ēku,  paplašinot lokomotīvju remonta pakalpojumu apjomu, tad šobrīt ir radīta  iespēja nodrošināt 2TE116 sērijas TA3 remontu.

AS “Baltijas Ekspresis” valdes priekšsēdētājs Māris Bremze: “2022.gadā AS “Baltijas Ekspresis” spēja pielāgoties sarežģītajai pārvadājumu tirgus situācijai, kas izveidojās pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā, to skaitā ievērojot ES un ASV noteiktās sankcijas un aizliegumus, kas tika attiecinātas uz daudzām kravu grupām un personām. Neskatoties uz to mums izdevās būtiski kāpināt pārvadājumu apjomus. Tomēr ģeopolitiskie izaicinājumi turpinās un tie atstāj ietekmi uz starptautiskajiem kravu pārvadājumiem, tāpēc 2023.gads būs ne mazāk sarežģīts. 2023. gads ir iesākts ar līdzīgu apjomu, turpinām sadarbību ar visiem klientiem, strādājam pie vairāku jaunu produktu ieviešanas, tāpēc ar zināmu piesardzību, tomēr 2023.gadā ceram saglabāt pārvadājumu apjomus.” 

 

23.01.2023. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: AS “Baltijas Ekspresis”