Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā pieņēma likumu, kas paredz noteikt par brīvdienu 24.septembri. Šajā dienā vēsturiskā vizītē Latviju apmeklēs Romas pāvests Francisks, informē parlaments.

Šo priekšlikumu Saeima šodien vispirms nodeva izskatīšanai komisijās, bet vēlāk atbalstīja arī pirmajā un otrajā lasījumā, pieņemot likuma grozījumus steidzamības kārtībā.

Likuma izmaiņas galīgajā lasījumā atbalstīja 68 deputāti, pieci bija pret, divi – atturējās, bet vēl astoņi balsojumā nepiedalījās.

Premjers Māris Kučinskis iepriekš pauda uzskatu, ka jautājumu par brīvdienu pāvesta Franciska vizītes laikā varētu risināt, vienojoties darba devējiem un darba ņēmējiem. Pēc premjera domām, šo jautājumu vajadzētu mēģināt risināt “izpratnes līmenī”, vienojoties darba devējiem un darba ņēmējiem.

Ekonomikas ministrijā iepriekš pavēstīja, ka  Latgales uzņēmēji paši var lemt par brīvdienu pāvesta vizītes laikā. Savukārt viena valsts noteikta svētku diena valsts budžetam rada astoņu miljonu eiro zaudējumus, norādīja ministrijas pārstāvji.

24.septembrī vēsturiskā vizītē Latvijā viesosies Svētais tēvs Romas pāvests Francisks, piektdien paziņoja Vatikāns. Pāvests Francisks laikā no 22. līdz 25.septembrim dosies apustuliskajā vizītē uz Baltijas valstīm, un līdzās Latvijai apmeklēs arī Viļņu, Kauņu un Tallinu.

Vizītes laikā Latvijā pāvests Francisks tiksies ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni, noliks ziedus pie Brīvības pieminekļa un piedalīsies ekumeniskajā dievkalpojumā Rīgas Doma baznīcā. Īpaši nozīmīgs notikums būs, kad pāvests Francisks celebrēs Svēto Misi Aglonas bazilikā.

Autors: Ventspilnieks/LETA / Foto: LETA