Suši – praktiski ikviens no mums ir baudījis, vai vismaz dzirdējis par šo eksotisko ēdienu. Tas ne tikai rada baudu garšas kārpiņām, bet arī acīm – paplāte ar suši nereti ir pielīdzināma īstam mākslas darbam.

Asociācijas par to, kas tad īsti ir šis japāņu ēdiens, daudziem var šķist līdzīgas, taču suši pagatavošana, tā forma un garša var būt ļoti atšķirīga – to zina ikviens, kas kaut reizi ir mēģinājis pagatavot suši savās mājās. Visiem labi zināmo klasisko veidu papildina veģetārie, karstie, fritētie suši un citi veidi.

Lai gūtu iedvesmu sava suši pagatavošanai, kā arī uzzinātu, kā gatavo hosomaki, uramaki, tempura maki, fritētu suši un citus veidus, aicinām apmeklēt nodarbību – meistarklasi suši pagatavošanā.

Nodarbība notiks Ventspils Tehnikumā, Saules ielā 15, 8. jūnijā plkst. 17:00. To vadīs profesionāls suši meistars, suši vēstnieks Kuldīgā, plaša profila lietpratējs ēdināšanā ar pieredzi gan Latvijā, gan ārvalstīs – Pēteris Silarājs no suši bāra “Hercogs” (Kuldīgā).

Pieteikties nodarbībai iespējams ŠEIT.

Maksa par nodarbību ir 30 eiro.

 

26.05.2022. / Autors: Ventspils Tehnikums / Foto: Pixabay