Šīs nedēļas receptē Ventspilnieks.lv aicina pagatavot jūras velti – buti.

Vajadzēs:

  • 400 g butes filejas,
  • sāli,
  • 1 tējk. karija,
  • 1 ēd. k. auksti spiestas augu eļļas,
  • 1 ēd. k. sasmalcinātu pētersīļu,
  • 20 g grauzdētu sīpolu,
  • 2 ēd. k. sviesta vai augu margarīna,
  • 4 ēd. k. baltvīna.

Darām tā:

  • Butes fileju rūpīgi nosusina, viegli apsāla no abām pusēm un uzkaisa kariju.
  • Katru porciju atsevišķi uzliek uz ieeļļotas folijas un pārkaisa ar pētersīļu zaļumiem un grauzdētiem sīpoliem. Virsū saliek sviesta piciņas un aprasina ar baltvīnu.
  • Butes vaļīgi ietin folijā, malas cieši noloka. Liek cepties iepriekš līdz 200o C sakarsētā cepeškrāsnī (karstā gaisa krāsnī 160o C, gāzes pavardā – 4. vai 5. karstuma pakāpe). Cep 20 minūtes. 

Lai labi garšo!

 

16.10.2020. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Unsplash