Šīs nedēļas receptē Ventspilnieks.lv aicina pagatavot jūras velti – buti.
Vajadzēs:
- 400 g butes filejas,
- sāli,
- 1 tējk. karija,
- 1 ēd. k. auksti spiestas augu eļļas,
- 1 ēd. k. sasmalcinātu pētersīļu,
- 20 g grauzdētu sīpolu,
- 2 ēd. k. sviesta vai augu margarīna,
- 4 ēd. k. baltvīna.
Darām tā:
- Butes fileju rūpīgi nosusina, viegli apsāla no abām pusēm un uzkaisa kariju.
- Katru porciju atsevišķi uzliek uz ieeļļotas folijas un pārkaisa ar pētersīļu zaļumiem un grauzdētiem sīpoliem. Virsū saliek sviesta piciņas un aprasina ar baltvīnu.
- Butes vaļīgi ietin folijā, malas cieši noloka. Liek cepties iepriekš līdz 200o C sakarsētā cepeškrāsnī (karstā gaisa krāsnī 160o C, gāzes pavardā – 4. vai 5. karstuma pakāpe). Cep 20 minūtes.
Lai labi garšo!
16.10.2020. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Unsplash