Piektdiena, 2020.gada 30.oktobris

Sautētas paipalas

Vajadzēs: 4 cepšanai sagatavotas paipalas, sāli, maltus melnos piparus, 175 g caurauguša kūpināta speķa 50 g sviesta vai augu margarīna, 25 g sasmalcinātu zupas...

Gaileņu laiks: kas šajās sēnēs labs, un kā tās uzglabāt ziemai

Gaileņu laiks rit pilnā sparā, tādēļ ņemam rokā grozu un uz mežu prom! Pa kādai gailenītei var izdoties atrast jau ap Jāņiem, bet masveida...

Cūkgaļas cepetis Ķiplociņš

Lai pagatavotu cūkgaļas cepeti ar ķiplokiem, vajadzēs: 1,5 kg karbonādes gabala vai cūkas šķiņķa, garšvielu maisījumu cūkgaļai, ķiploka daiviņas, sāli, piparus. Pagatavošana (80 min.): Cūkgaļas...

Ņujorkas siera kūka

Klāt piektdiena un nedēļas recepte. Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot ko īpašu – Ņujorkas siera kūku. Sastāvdaļas: 300 g cepumu, 120 g sviesta, 500 g Philadelphia klasiskā krēmsiera, 140 g cukura, 8...

Burkānu kēksiņi

Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina izmēģināt pagatavot Burkānu kēksiņus, sauktus arī par mafiniem. Sastāvdaļas: Kēksiņiem: 480g rupji rīvētu burkānu 4 lielas olas 360ml cukura 160ml tumšbrūnā cukura (farīncukurs...

Plānās pankūkas, pildītas ar gaļu

Mīklai vajadzēs (1 porcijai): 100 g piena, 60 g kviešu miltu, 10 g sviesta, cukurs  1 ola,  15 g tauku,  sāls. Olu sakuļ, pievieno nedaudz piena, sāli, cukuru, samaisa un šajā šķidrumā...

Tomāts – zelta sastāvdaļa ēst gatavošanas rituālā

Tirgū un veikalā jau nopērkami gardi Latvijas tomāti, un tūdaļ, tūdaļ tie sārtosies arī piemājas siltumnīcās. Tomātus mēdz dēvēt par “mīlas augļiem”, jo sākotnēji...

Šokolādes kēksiņi

Šonedēļ Ventspilnieks.lv Nedēļas receptē aicina izmēģināt nedaudz sarežģītāku recepti – pagatavot šokolādes kēksiņus, sauktus arī par mafiniem. Lai izdodas! 12 kēksiņiem vajadzēs: kēksiņu cepamo trauku...

Rupjmaizes sacepums

Tā kā iestājusies vasara un gribam to pilnībā izbaudīt, ikdienā neatliek laika sarežģītām receptēm virtuvē. Tādēļ šonedēļ iesakām pagatavot rupjmaizes sacepumu, kas neprasīs daudz...

Skābputra Kurzemnieku gaumē

Skābputra ir tradicionāls latviešu ēdiens no miežu putraimiem un rūgušpiena, kas no seniem laikiem sevišķi iecienīts Kurzemē. Kad vēl to baudīt, ja ne pēc...

JAUNĀKAIS

POPULĀRĀKAIS