Ventspilnieks.lv aicina pagatavot pamatēdienu četrām personām – cūkgaļu ar medu un ingveru.

Vajadzēs: 

  • 4 cūkgaļas filejas gabalus (250 – 300 g katrs),
  • 5 ķiploka daiviņas,
  • sulu no viena citrona,
  • 2 ēdamkarotes eļļu,
  • jūras sāli,
  • svaigi maltus melnos piparus.

Mērcei vajadzēs:

  • 100 ml konjaku,
  • 2 ēdamkarotes medus,
  • 2 ēdamkarotes sīki sarīvētu ingveru,
  • 1 zaļā čilī pāksti.

Darām tā:

  • Gaļai nogriežam liekos taukus. Cepšanai paredzētos gabalus liekam katlā, uz gaļas izspiežam citrona sulu, pārkaisām ar sīki sakapātiem ķiplokiem.
  • Uzliekam vāku un vēsā vietā marinējam 30 – 40 minūtes.
  • Smagā pannā uzkarsējam eļļu un apcepam gaļu, līdz uz tās izveidojas zeltaina garoziņa. Apcepto gaļu liekam karstumizturīgā traukā.
  • Pannā uzkarsējam konjaka un ingvera mērci, pārlejam to filejām, uzliekam vāku un uz 30 – 45 minūtēm ievietojam sakarsētā cepeškrāsnī. Pirms pasniegšanas uzkaisām sāli un piparus.
  • Lai pagatavotu mērci, čilī sīki sakapājam un samaisām ar medu, sīki sarīvētu ingveru un konjaku.

Lai labi garšo!

 

29.07.2022. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv