Tuvojoties Lieldienām, Ventspilnieks.lv aicina pagatavot sātīgas brokastis 2 personām – omleti ar rupjmaizi un tomātiem.
Vajadzēs:
- 6 – 8 šķēlītes rupjmaizes,
 - 3 ķiploka daiviņas,
 - 5 lielus, saldus tomātus,
 - 1 vidēji lielu sarkano sīpolu,
 - 100 g bekonu vai speķi,
 - 200 g kūpinātu sieru,
 - sauju sīki sakapātu koriandra zaļumu,
 - 4 ēdamkarotes eļļas,
 - 3 ēdamkarotes sviesta,
 - 6 olas,
 - 100 ml pienu,
 - jūras sāli,
 - svaigi maltus melnos piparus.
 
Darām tā:
- Pannā uzkarsējam 2 ēdamkarotes eļļu un tajā apgrauzdējam maizi no abām pusēm. Kamēr maize karsta, to ierīvējam ar ķiplokiem.
 - Tomātus applaucējam ar verdošu ūdeni, novelkam miziņu un mīkstumu sagriežam lielos gabalos. Sulu saglabājam.
 - Bekonu sagriežam gabaliņos, ķiplokus sasmalcinām, sīpolu sagriežam pusgredzenos.
 - Pannā vispirms liekam bekonu, pēc tam sīki sagrieztus ķiplokus un sīpolu pusgredzenus. Apcepam, līdz tie kļūst zeltaini. Tad pievienojam tomātus kopā ar sulu un visu sautējam 10 – 15 minūtes, līdz mērce iegūst krēmveida konsistenci.
 - Dziļā pannā uzkarsējam atlikušo eļļu un sviestu.
 - Olas sakuļam ar pienu, sāli un pipariem un ielejam sakarsētā pannā. Centrā liekam grauzdiņus, pārlejam ar pagatavoto mērci un pārkaisām ar sarīvētu sieru.
 - Tiklīdz olas pannas dibenā sāk sarecēt, izveidojam veltni, pārsedzot maizi un mērci ar omletes malām.
 - Uzliekam vāku un gatavojam vēl 2 minūtes. Pirms pasniegšanas pārkaisām ar sasmalcinātiem koriandra zaļumiem.
 
Lai labi garšo!
8.04.2022. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Pixabay
            
















