Ventspilnieks.lv aicina šonedēļ pagatavot steiku ar rukolu, recepte paredzēta 2 personām.

Vajadzēs:

  • 2 liellopu gaļas steikus (200 g katrs),
  • 1 saišķīti rukolas,
  • 8 ēdamkarotes olīveļļas,
  • 2 ķiploku daiviņas,
  • sulu no 1 neliela citrona,
  • 1 tējkaroti vīna etiķa vai balzametiķa,
  • jūras sāli,
  • svaigi maltus melnos pipari.

Darām tā:

  • Izturīgā plastikāta maisiņā ieber pa šķipsniņai sāls un piparu, ieliek steikus.
  • Ar mīklas veltni gaļu pamatīgi izdauza.
  • Maisiņā ielej 3 – 4 ēdamkarotes olīveļļas un atstāj steikus uz 10 minūtēm ievilkties.
  • Sakarsē grilpannu un cep steikus 1 – 2 minūtes no katras puses.
  • Rukolu nomazgā un nosusina.
  • Atlikušo olīveļļu samaisa ar citrona sulu, etiķi, sāli, pipariem un sasmalcinātiem ķiplokiem,
  • Šo maisījumu pārlej rukolai.
  • Steikus pasniedz kopā ar rukolu.

Lai izdodas! Labu apetīti!

 

7.05.2021. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv