Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot vakariņas sešām personām – cāli ar pildījumu.
Vajadzēs:
- cāli – apmēram 1,5 kg,
 - 100 g kūpināta šķiņķa vai bekona,
 - sauju svaigu pētersīļu zaļumu,
 - sauju svaigu diļļu,
 - sauju svaigu koriandra zaļumu,
 - 3 ķiploka daiviņas,
 - 130 g sviesta,
 - 1 lielu citronu,
 - 2 ēdamkarotes eļļas,
 - 1 kg kartupeļu,
 - jūras sāli,
 - svaigi maltus melnos piparus.
 
Darām tā:
- Cepeškrāsni sakarsējam līdz 1800 C temperatūrai.
 - Sagriežam sīki bekonu, sakapājam zaļumus un sasmalcinām ķiplokus.
 - Siltumā atlaidinātu sviestu saberžam ar sāli, pipariem, zaļumiem, ķiplokiem un bekonu.
 - Pusi no pagatavotā maisījuma uzmanīgi ieliekam aiz cāļa ādas, cenšoties to nesavainot.
 - Cāļa stilbos izdarām nelielus iegriezumus un arī tajos ieliekam pildījumu.
 - Cāļa vēdera dobumā ieliekam četrās daļās sagrieztu citronu.
 - Cepešpannu ieziežam ar eļļu un tajā ieliekam cāli.
 - Kartupeļus sagriežam ripiņās, apslakam ar eļļu, apkaisām ar sāli un kārtojam apkārt cālim.
 - Liekam sakarsētā cepeškrāsnī un cepam aptuveni vienu stundu.
 
Lai izdodas un labi garšo!
26.11.2021. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv
            
















