Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot vakariņās cāli ar sēnēm. Recepte paredzēta 2 personām.
Vajadzēs:
- 2 nelielus cāļus,
 - 500 g dažādu sēņu (šampinjonu, austersēņu jeb austeru sānaušu, dārza atmateņu jeb portobello),
 - 200 g sausā baltvīna,
 - šķipsniņu majorāna,
 - sauju Provansas garšaugu maisījuma,
 - 2 ēdamkarotes eļļas,
 - jūras sāli,
 - svaigi maltus melnos piparus.
 
Darām tā:
- Sakarsējam cepeškrāsni līdz 1900 temperatūrai.
 - Samaisām lielā bļodā sagrieztas sēnes ar majorānu, Provansas garšaugu maisījumu, sāli, pipariem un augu eļļu.
 - Cāļus pārgriežam uz pusēm, liekam bļodā ar sēņu un garšaugu maisījumu un atstājam ievilkties 20 – 30 minūtes.
 - No alumīnija folijas salokām 4 paciņas, katrā liekam cāļa pusīti un sēņu maisījumu, ielejam 50 ml vīna.
 - Ievietojam sakarsētā cepeškrāsnī un cepam 25 minūtes.
 
Lai labi garšo!
17.09.2021. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Pixabay
            
















