Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot spēcinošu un veselīgu itāļu ēdienu – ceptus pildītus sarkanos piparus.
Vajadzēs:
- 2 sarkanos saldos piparus (varam ņemt arī dzeltenos, bet ne zaļos),
 - 2 tomātus,
 - 4 ķiploka daiviņas,
 - 4 ķilavas,
 - kazas sieru,
 - 8 ēdamkarotes olīveļļu.
 
Darām tā:
- Pārgriežam uz pusēm sarkano piparu, atstājot klāt kātiņu.
 - Ieliekam piparus seklā pannā, jo, ja lietosim dziļu pannu, pipari necepsies, bet vārīsies.
 - Noņemam mizu no tomātiem. To darām, applaucējot tos ar vārošu ūdeni 30 sekundes.
 - Pārgriežam tomātu 4 daļās. Katrā puspiparā ieliekam divas daiviņas tomātu un sagrieztas ķiploka šķēlītes.
 - Tad ieliekam ķilavas un, ja vēlamies, kazas sieru.
 - Uzberam smalkos melnos piparus, bet ne sāli, jo ķilavas jau ir sālītas.
 - Uz katra pipara pusītes uzlejam 1 ēdamkaroti olīveļļu un tad visu liekam cepeškrāsnī, lai cepas 1800 C. Cepam no 45 minūtēm līdz stundai.
 
Padoms: Gatavam ēdienam pipara miziņa būs apdegusi, ir kā pārogļojusies. Tad liekam ēdienu traukā un pasniedzam galdā kopā ar maizi.
Lai labi garšo!
24.09.2022. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv
            
















