Nedēļas recepte – Cūkgaļa ar āboliem

0
0

Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot pamatēdienu 6 personām – cūkgaļu ar āboliem.

Vajadzēs:

  • 1 kg cūkas krūtiņu vai kakla gabalu,
  • 1 lielu sīpolu,
  • 2 lielus, aromātiskus ābolus,
  • 3 – 4 ēdamkarotes eļļu,
  • 1 baltmaizes klaipiņu,
  • saišķīti salvijas,
  • miziņu no 1 citrona,
  • jūras sāli,
  • svaigi maltus melnos piparus.

Darām tā:

  • Sakarsējam cepeškrāsni līdz 2500 C temperatūrai.
  • Pannā uzkarsējam 2 ēdamkarotes eļļas un apcepam zeltaini sīki sagrieztus sīpolus.
  • Ābolus sagriežam šķēlītēs, pievienojam tiem sīpolus un izcepam.
  • Maizei nogriežam garozu, mīkstumu salaužam mazos gabaliņos.
  • Sāli un piparus sajaucam ar atlikušo eļļu un ar šo maisījumu apslakām cepešpannā sabērtus maizes gabaliņus. 
  • Ievietojam sakarsētā cepeškrāsnī un cepam 10 – 15 minūtes, līdz maize kļūst zeltaina.
  • Blenderī sasmalcinām ābolus kopā ar sīpoliem, grauzdiņiem un salviju.
  • Gaļu iegriežam tā, lai izveidotos plakana plāksne, tai uzkaisām sāli un piparus, plāksnes vidū liekam ābolu pildījumu, gaļu satinam veltnī un nostiprinām ar kulinārijas diegu. Gaļai uzrīvējam citrona miziņu.
  • Veltni liekam sakarsētā cepeškrāsnī un cepam 20 minūtes, pēc tam samazinām temperatūru līdz 1600 C un cepam vēl 45 – 60 minūtes.

Padoms: Ja ir šaubas par cūkgaļas un ābolu saderību, varam gatavot bez tiem, taču būs zaudēta izcila garša.

Lai labi garšo!

 

14.01.2022. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv