Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot spageti ar zivi. Tā paredzēta kā uzkoda 6 personām.

Vajadzēs:

  • 500 g spageti,
  • 800 g saldos tomātus,
  • 300 g balto zivju filejas (paltuss, vilkzivs u. tml.),
  • norīvētu miziņu un sulu no 1 citrona,
  • 80 g sviesta,
  • 1 ķiploka galviņu,
  • sauju sīki sakapātu pētersīļu,
  • jūras sāli,
  • svaigi maltus melnos piparus.

Darām tā:

  • Sagriežam tomātus, izberžam caur sietu, lai iegūtu biezeni (varam sablenderēt).
  • Pannā izkausējam sviestu un apcepam ķiploku daiviņas ne ilgāk kā 1 minūti, pēc tam pievienojam tomātu biezeni un uz lēnas uguns sutinām 10 minūtes.
  • Zivs fileju sagriežam sloksnītēs un liekam tomātu biezenī. Pievienojam citrona sulu un sarīvēto miziņu, sāli un piparus. Sutinām vēl 5 minūtes.
  • Novārām spageti, samaisām ar zivs sautējumu un pārkaisām ar pētersīļiem.

Padoms: Pacentīsimies makaronus vārīt, kā norādīts uz iesaiņojuma. Nevārām ilgāk par norādīto laiku, vēlams – pat pusminūti mazāk.  Pasniedzam nekavējoties.

Lai labi garšo!

 

8.10.2021. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv