Šonedēļ Ventspilnieks.lv piedāvā pagatavot vistas aknas ar sarkanvīnu.
Vajadzēs:
- 250 g vistas aknu,
- maltus melnos piparus,
- 1 – 2 ēd. k. auksti spiestas eļļas,
- 5 sīpolus,
- 100 g konservētu šampinjonu,
- sāli,
- glāzi sarkanvīna,
- 4 ēd. k. krējuma.
Darām tā:
- Aknas noskalo, nosusina un pārkaisa ar pipariem.
- Pannā sakarsē eļļu. Aknas apcep viegli brūnas.
- Pievieno sasmalcinātus sīpolus un sīki sagrieztus šampinjonus. Pannai uzliek vāku. Aknas sautē apmēram 10 minūtes.
- Uzkaisa sāli, pielej siltu sarkanvīnu un pieliek krējumu. Vēl mazliet pasautē un, ja nepieciešams, pieliek sāli un piparus.
Padoms:
Pasniedz ar vārītiem rīsiem.
Lai labi garšo!
23.10.2020. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Pixabay