Šonedēļ Ventspilnieks.lv piedāvā pagatavot vistas aknas ar sarkanvīnu.

Vajadzēs:

  • 250 g vistas aknu,
  • maltus melnos piparus,
  • 1 – 2 ēd. k. auksti spiestas eļļas,
  • 5 sīpolus,
  • 100 g konservētu šampinjonu,
  • sāli,
  • glāzi sarkanvīna,
  • 4 ēd. k. krējuma.

Darām tā:

  • Aknas noskalo, nosusina un pārkaisa ar pipariem.
  • Pannā sakarsē eļļu. Aknas apcep viegli brūnas.
  • Pievieno sasmalcinātus sīpolus un sīki sagrieztus šampinjonus. Pannai uzliek vāku. Aknas sautē apmēram 10 minūtes.
  • Uzkaisa sāli, pielej siltu sarkanvīnu un pieliek krējumu. Vēl mazliet pasautē un, ja nepieciešams, pieliek sāli un piparus.

Padoms:

Pasniedz ar vārītiem rīsiem.

Lai labi garšo!

23.10.2020. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Pixabay