Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot salātus, kas piemēroti kuplai ģimenei.

Vajadzēs:

  • 500 g makaronu farfalle,
  • 2 ķiploku daiviņas,
  • 450 g zaļo pupiņu pākšu (var būt saldētas),
  • 1 saišķīti pētersīļu,
  • 100 g olīvu,
  • 200  mazu tomātu,
  • 100 g marinētas kukurūzas,
  • 150 g cietā siera (Krievijas vai Šveices).

Mērcei vajadzēs:

  • 2 ķiploka daiviņas,
  • 1 saišķīti sarkanā bazilika,
  • olīveļļu,
  • sulu no 1 citrona,
  • jūras sāli,
  • svaigi maltus melnos piparus.

Darām tā:

  • Pupiņu pākstis novārām.
  • Tomātus pārgriežam uz pusēm, pievienojam olīvas.
  • Sieru sagriežam mazos kubiņos.
  • Makaronus novārām sālsūdenī kopā ar veselām ķiploka daiviņām. Verdošajam ūdenim pievienojam nedaudz olīveļļu.
  • Gatavos makaronus nokāšam, pievienojam kukurūzu, pupiņu pākstis, olīvas, sieru, tomātus un sīki sagrieztus pētersīļu zaļumus.
  • Mērcei ņemam 2 ķiploka daiviņas, saberžam ar sāli, pipariem un sīki sakapātām sarkanā bazilika lapiņām.
  • Pievienojam olīveļļu un citrona sulu.
  • Uzlejam mērci un visu rūpīgi samaisām.

Padoms: Salātus varam pasniegt gan siltus, gan aukstus. Galvenais – nežēlot mērci, lai salāti nebūtu sausi UN LABI GARŠOTU.

 

12.03.2021. / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Ventspilnieks.lv