Pirmdiena, 2020.gada 30.novembris

Plānās pankūkas, pildītas ar gaļu

Mīklai vajadzēs (1 porcijai): 100 g piena, 60 g kviešu miltu, 10 g sviesta, cukurs  1 ola,  15 g tauku,  sāls. Olu sakuļ, pievieno nedaudz piena, sāli, cukuru, samaisa un šajā šķidrumā...

Tomāts – zelta sastāvdaļa ēst gatavošanas rituālā

Tirgū un veikalā jau nopērkami gardi Latvijas tomāti, un tūdaļ, tūdaļ tie sārtosies arī piemājas siltumnīcās. Tomātus mēdz dēvēt par “mīlas augļiem”, jo sākotnēji...

Šokolādes kēksiņi

Šonedēļ Ventspilnieks.lv Nedēļas receptē aicina izmēģināt nedaudz sarežģītāku recepti – pagatavot šokolādes kēksiņus, sauktus arī par mafiniem. Lai izdodas! 12 kēksiņiem vajadzēs: kēksiņu cepamo trauku...

Rupjmaizes sacepums

Tā kā iestājusies vasara un gribam to pilnībā izbaudīt, ikdienā neatliek laika sarežģītām receptēm virtuvē. Tādēļ šonedēļ iesakām pagatavot rupjmaizes sacepumu, kas neprasīs daudz...

Skābputra Kurzemnieku gaumē

Skābputra ir tradicionāls latviešu ēdiens no miežu putraimiem un rūgušpiena, kas no seniem laikiem sevišķi iecienīts Kurzemē. Kad vēl to baudīt, ja ne pēc...

Līgo svētki: trīs gardas grila receptes

Lai gan vairums grilētāju vēl aizvien dod priekšroku tradicionālajam šašlikam, mūsdienās pieejamās grilētu ēdienu variācijas ir teju bezgalīgas. Grilēt var gandrīz jebko:  dārzeņus, maizi,...

Darīsim Jāņu alu

Tuvojoties vasaras Saulgriežiem, kārtīgs saimnieks domā par alu, ar ko pacienāt Jāņa bērnus. Lai arī līgošana šogad nebūs tik plaša un lielā draugu pulkā kā...

Sienam sieru

Kas gan būtu Jāņi bez siera? Tie noteikti nebūtu vasaras Saulgrieži, tādēļ, lai saglabātu latviskās tradīcijas šajos svētkos, siesim sieru un izvēlēsimies sev piemērotāko...

Citrona medus kūka

Šonedēļ Ventspilnieks.lv Nedēļas receptē iesaka izmēģināt medus kūku ar citrona garšu, kas lieliski iederēsies vasarīgajā noskaņā. Mīklai: 3 ēdamkarotes medus, 100 gr sviesta, 2 olas, ...

Bezē ābolmaize

Ventspilnieks.lv turpina pagājušajā nedēļā sākto Nedēļas recepti. Šonedēļ aicinām izmēģināt oriģināli pagatavotu ābolmaizi ar bezē. Pamatnei: 100gr sviesta, 150gr miltu, 1 ēdamkarote cukura. Pildījumam: 3 olu...

JAUNĀKAIS

POPULĀRĀKAIS