Citrona medus kūka
Šonedēļ Ventspilnieks.lv Nedēļas receptē iesaka izmēģināt medus kūku ar citrona garšu, kas lieliski iederēsies vasarīgajā noskaņā.
Mīklai:
3 ēdamkarotes medus,
100 gr sviesta,
2 olas,
...
Nedēļas recepte – Zaļais risoto
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot Venēcijā radušos itāļu pamatēdienu – risoto.
Vajadzēs:
500 ml dārzeņu buljona,
1 vidēji lielu sīpolu,
250 ml sausā baltvīna,
3 ēdamkarotes...
Nedēļas recepte – Citronu torte
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot torti, kas lieliski noderēs gan svētkiem, gan nedēļas nogalē desertam.
Vajadzēs (mīklai):
250 g miltus,
50 g mandeles,
75 g cukuru,
...
Nedēļas recepte – Makaroni pesto mērcē
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot uzkodu sešām personām – makaronus pesto mērcē.
Vajadzēs:
500 g penne tipa (cauruļveida) makaronus.
Pesto mērcei vajadzēs:
1 lielu saišķīti bazilika,
1...
Nedēļas recepte – Pikantais cālis
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot sātīgu pamatēdienu četrām personām – pikanto cāli.
Vajadzēs:
1 nelielu cāli,
2 – 3 ēdamkarotes medus,
2 ēdamkarotes sojas mērci,
2...
Nedēļas recepte – Laša eskalops ar spinātu vai skābeņu mērci
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot jūras veltes – laša eskalopu ar spinātu vai skābeņu mērci.
Vajadzēs:
plānas lašu filejas šķēles,
600 ml zivju buljonu,
175 ml...
Nedēļas recepte – Uzkoda no baklažāniem
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot sātīgu uzkodu no baklažāniem.
Vajadzēs:
3 baklažānus,
mērcei – 2 ķiploka daiviņas,
2 ēdamkarotes olīveļļu,
sulu no neliela citrona,
sauju sīki...
Sautētas paipalas
Vajadzēs:
4 cepšanai sagatavotas paipalas,
sāli,
maltus melnos piparus,
175 g caurauguša kūpināta speķa
50 g sviesta vai augu margarīna,
25 g sasmalcinātu zupas...
Nedēļas recepte – Forele ar dārzeņiem
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot vieglas vakariņas četrām personām – foreli ar dārzeņiem.
Vajadzēs:
500 g foreles fileju,
500 g zaļo pupiņu pākstis,
300 g saldos...
Līgo svētki: trīs gardas grila receptes
Lai gan vairums grilētāju vēl aizvien dod priekšroku tradicionālajam šašlikam, mūsdienās pieejamās grilētu ēdienu variācijas ir teju bezgalīgas. Grilēt var gandrīz jebko: dārzeņus, maizi,...