Ceturtdiena, 2025.gada 1.maijs

Citrona medus kūka

Šonedēļ Ventspilnieks.lv Nedēļas receptē iesaka izmēģināt medus kūku ar citrona garšu, kas lieliski iederēsies vasarīgajā noskaņā. Mīklai: 3 ēdamkarotes medus, 100 gr sviesta, 2 olas, ...

Nedēļas recepte – Zaļais risoto

Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot Venēcijā radušos itāļu pamatēdienu – risoto. Vajadzēs: 500 ml dārzeņu buljona, 1 vidēji lielu sīpolu, 250 ml sausā baltvīna, 3 ēdamkarotes...

Nedēļas recepte – Citronu torte

Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot torti, kas lieliski noderēs gan svētkiem, gan nedēļas nogalē desertam. Vajadzēs (mīklai):  250 g miltus, 50 g mandeles, 75 g cukuru, ...

Nedēļas recepte – Makaroni pesto mērcē

Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot uzkodu sešām personām – makaronus pesto mērcē. Vajadzēs: 500 g penne tipa (cauruļveida) makaronus. Pesto mērcei vajadzēs: 1 lielu saišķīti bazilika, 1...

Nedēļas recepte – Pikantais cālis

Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot sātīgu pamatēdienu četrām personām – pikanto cāli. Vajadzēs: 1 nelielu cāli, 2 – 3 ēdamkarotes medus, 2 ēdamkarotes sojas mērci, 2...

Nedēļas recepte – Laša eskalops ar spinātu vai skābeņu mērci

Šonedēļ Ventspilnieks.lv  aicina pagatavot jūras veltes – laša eskalopu ar spinātu vai skābeņu mērci. Vajadzēs: plānas lašu filejas šķēles, 600 ml zivju buljonu, 175 ml...

Nedēļas recepte – Uzkoda no baklažāniem

Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot sātīgu uzkodu no baklažāniem. Vajadzēs: 3 baklažānus, mērcei – 2 ķiploka daiviņas, 2 ēdamkarotes olīveļļu, sulu no neliela citrona, sauju sīki...

Sautētas paipalas

Vajadzēs: 4 cepšanai sagatavotas paipalas, sāli, maltus melnos piparus, 175 g caurauguša kūpināta speķa 50 g sviesta vai augu margarīna, 25 g sasmalcinātu zupas...

Nedēļas recepte – Forele ar dārzeņiem

Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot vieglas vakariņas četrām personām – foreli ar dārzeņiem. Vajadzēs: 500 g foreles fileju, 500 g zaļo pupiņu pākstis, 300 g saldos...

Līgo svētki: trīs gardas grila receptes

Lai gan vairums grilētāju vēl aizvien dod priekšroku tradicionālajam šašlikam, mūsdienās pieejamās grilētu ēdienu variācijas ir teju bezgalīgas. Grilēt var gandrīz jebko:  dārzeņus, maizi,...

JAUNĀKAIS

POPULĀRĀKAIS