Nedēļas recepte – Cālis ar sēnēm
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot pilnvērtīgas vakariņas 2 personām - cāli ar sēnēm.
Vajadzēs:
2 nelielus cāļus,
500 g dažādas sēnes (šampinjoni, portobello jeb dārza atmateņu),
...
Nedēļas recepte – Persiku pudiņš
Šonedēļ Ventspilnieks.lv piedāvā pagatavot desertu – persiku pudiņu.
Vajadzēs:
6 persikus,
125 g sviestu,
200 g cukuru,
2 olas,
120 g miltus,
4 ēdamkarotes ūdens,
...
Nedēļas recepte – Maskarpone ar avenēm
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina izmantot ogu laiku un pagatavot desertu – maskarponi ar avenēm.
Vajadzēs:
3 olu dzeltenumus,
100 g pūdercukuru,
500 g maskarponi,
300 g...
Nedēļas recepte – Laša eskalops ar spinātu vai skābeņu mērci
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot jūras veltes – laša eskalopu ar spinātu vai skābeņu mērci.
Vajadzēs:
plānas lašu filejas šķēles,
600 ml zivju buljonu,
175 ml...
Cūkgaļas cepetis Ķiplociņš
Lai pagatavotu cūkgaļas cepeti ar ķiplokiem, vajadzēs:
1,5 kg karbonādes gabala vai cūkas šķiņķa,
garšvielu maisījumu cūkgaļai,
ķiploka daiviņas,
sāli,
piparus.
Pagatavošana (80 min.):
Cūkgaļas...
Nedēļas recepte – Siltie salāti ar gailenēm
Turpinot izbaudīt rudens veltes, Ventspilnieks.lv šonedēļ piedāvā pagatavot siltos salātus ar gailenēm.
Vajadzēs:
3 lielas saujas gaileņu (~ 500 g),
salātu lapas,
1 sīpolu,
2...
Nedēļas recepte – Spageti ar zivi
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot spageti ar zivi. Tā paredzēta kā uzkoda 6 personām.
Vajadzēs:
500 g spageti,
800 g saldos tomātus,
300 g balto zivju...
Trīs kārumi Ziemassvētku galdam
Svētku galds vienmēr smaržo pēc kaut kā brīnumgarda, taču Ziemassvētkos šī smarža ir īpaša, to caurvij piparkūku pikantā krustnagliņu un kardamona nots, “piebasē” neiztrūkstošā...
Nedēļas recepte – Cūkgaļa pienā
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot pamatēdienu četrām personām – cūkgaļu pienā.
Vajadzēs:
600 g cūkgaļu vienā gabalā,
500 ml karstu pienu,
miziņu no 1 citrona,
2...
Nedēļas recepte –Torte marokāņu gaumē
Šonedēļ Ventspilnieks.lv piedāvā pagatavot svētku desertu – torti marokāņu gaumē.
Vajadzēs:
250 g pīniju riekstus,
250 g sviestu,
200 g cukuru,
3 olas,
4 ēdamkarotes...