Nedēļas recepte – Marinētas jēra kājas cepetis
Ventspilnieks.lv šonedēļ aicina pagatavot īpaši pikantu jēra kājas cepeti.
Vajadzēs:
100 g baltvīna etiķa,
225 g olīveļļas,
2 ēdamkarotes svaiga vai 2 tējkarotes sausa timiāna,
...
Nedēļas recepte – Foreles plācenīši
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot vieglas pusdienas 6 personām.
Vajadzēs:
400 g foreles (vai laša) filejas,
1 burkānu,
1 nelielu sīpolu,
600 g kartupeļu,
2 ķiploka...
Nedēļas recepte – Zaļais risoto
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot Venēcijā radušos itāļu pamatēdienu – risoto.
Vajadzēs:
500 ml dārzeņu buljona,
1 vidēji lielu sīpolu,
250 ml sausā baltvīna,
3 ēdamkarotes...
Nedēļas recepte – Olas ar puraviem un zaļajiem lociņiem
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot ļoti vienkāršu, toties garšīgu maltīti.
Vajadzēs:
4 olas,
3 ēdamkarotes sviesta,
1 purava stublāju (tikai balto daļu),
1 saišķīti lociņu,
10...
Nedēļas recepte – Teļa gaļa baltvīnā
Šonedēļ Ventspilnieks.lv piedāvā pagatavot pamatēdienu 6 – 8 personām - teļa gaļu baltvīnā.
Vajadzēs:
1,8 kg teļa gaļu ar kauliem,
2 ēdamkarotes miltu,
3...
Nedēļas recepte – Tiramisu
Šonedēļ pirms 2.Adventes Ventspilnieks.lv aicina pagatavot lielisku desertu – tiramisu.
Vajadzēs:
400 g maskarpones,
5 olas (baltums jāatdala no dzeltenuma),
½ glāzes pūdercukura,
2 ēdamkarotes...
Nedēļas recepte – Biezpiena torte
Sagaidot 3. Adventi, Ventspilnieks.lv aicina pagatavot desertu – biezpiena torti.
Vajadzēs:
500 g treknu biezpienu,
3 olu dzeltenumus,
½ glāzi cukuru,
100 ml treknu saldo...
Nedēļas recepte – Citronu torte
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot torti, kas lieliski noderēs gan svētkiem, gan nedēļas nogalē desertam.
Vajadzēs (mīklai):
250 g miltus,
50 g mandeles,
75 g cukuru,
...
Nedēļas recepte – Šokolādes uzputenis
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot desertu – šokolādes uzputeni.
Vajadzēs:
150 g tumšo šokolādi,
150 ml saldo krējumu,
1 vaniļas pāksti,
80 g cukuru,
4 olas...
Nedēļas recepte – Sālī cepts lasis
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot ko interesantu – sālī ceptu lasi, vakariņas 6 personām.
Vajadzēs:
1 lielu izķidātu lasi (2,5 - 3 kg),
4 kg rupja...