Piektdiena, 2025.gada 2.maijs

Gaileņu laiks: kas šajās sēnēs labs, un kā tās uzglabāt ziemai

Gaileņu laiks rit pilnā sparā, tādēļ ņemam rokā grozu un uz mežu prom! Pa kādai gailenītei var izdoties atrast jau ap Jāņiem, bet masveida...

Nedēļas recepte – Plūmju pīrāgs

Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot desertu, kas izdodas vienmēr un visiem – plūmju pīrāgu. Vajadzēs:  15 – 20 plūmes, 150 g sviestu, pusi glāzes cukuru, 3...

Nedēļas recepte – Eklēri

Tuvojoties 4.Adventei, Ventspilnieks.lv aicina pagatavot daudzu gardēžu iecienītu saldo ēdienu – eklērus. Vajadzēs: 150 g miltus, 1 glāzi ūdens, 100 g sviesta, 1 ēdamkaroti, 4...

Nedēļas recepte – vistas aknas ar sarkanvīnu

Šonedēļ Ventspilnieks.lv piedāvā pagatavot vistas aknas ar sarkanvīnu. Vajadzēs: 250 g vistas aknu, maltus melnos piparus, 1 – 2 ēd. k. auksti spiestas eļļas, 5...

Nedēļas recepte – Šokolādes uzputenis

Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot desertu – šokolādes uzputeni. Vajadzēs: 150 g tumšo šokolādi, 150 ml saldo krējumu, 1 vaniļas pāksti, 80 g cukuru, 4 olas...

Aukstā biešu zupa VENTSPILNIEKS

Tā kā visi gaidām vasaru un tuvākajās brīvdienās laika prognoze mūs priecē ar iespējamiem +24 C, Ventspilnieks.lv iesaka lielisku, atsvaidzinošu un garšvielām bagātu Auksto...

Darīsim Jāņu alu

Tuvojoties vasaras Saulgriežiem, kārtīgs saimnieks domā par alu, ar ko pacienāt Jāņa bērnus. Lai arī līgošana šogad nebūs tik plaša un lielā draugu pulkā kā...

Trīs kārumi Ziemassvētku galdam

Svētku galds vienmēr smaržo pēc kaut kā brīnumgarda, taču Ziemassvētkos šī smarža ir īpaša, to caurvij piparkūku pikantā krustnagliņu un kardamona nots, “piebasē” neiztrūkstošā...

Nedēļas recepte – Salāti ar bumbieriem un Rokforas sieru

Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot salātus, kuros goda vieta ierādīta bumbieriem, kas ir vēl īsti nenovērtēta salātu sastāvdaļa.  Vajadzēs: 3 bumbierus, 10 valriekstus, 1 ēdamkaroti medus, ...

Nedēļas recepte – Foreles plācenīši

Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot vieglas pusdienas sešām personām – foreles plācenīšus. Vajadzēs: 400 g foreles (vai laša) filejas, 1 burkānu, pusi sīpola, 600 g kartupeļu, ...

JAUNĀKAIS

POPULĀRĀKAIS