Ķirbju un tomātu zupa
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot zupu no rudens veltēm – ķirbjiem un tomātiem!
Vajadzēs:
250 g teļa gaļas ar kauliem
5 pimenta (smaržīgā pipara) graudiņi
sāli
...
Nedēļas recepte – Uzkoda no baklažāniem
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot sātīgu uzkodu no baklažāniem.
Vajadzēs:
3 baklažānus,
mērcei – 2 ķiploka daiviņas,
2 ēdamkarotes olīveļļu,
sulu no neliela citrona,
sauju sīki...
Nedēļas recepte – Rudens sautējums
Baudīsim rudeni arī virtuvē un šonedēļ pagatavosim Rudens sautējumu.
Vajadzēs:
250 g liellopu gaļas,
1 sīpolu,
1 ēd. k. sviesta vai augu margarīna,
dažādus zaļumus,
...
Skābputra Kurzemnieku gaumē
Skābputra ir tradicionāls latviešu ēdiens no miežu putraimiem un rūgušpiena, kas no seniem laikiem sevišķi iecienīts Kurzemē. Kad vēl to baudīt, ja ne pēc...
Nedēļas recepte – Vistas gaļas galerts
Ventspilnieks.lv šonedēļ aicina pagatavot vistas gaļas galertu.
Vajadzēs:
1 kg vistas šķiņķīšus ar kaulu,
5 daiviņas ķiploka,
3 cieti vārītas olas,
4 lauru lapas,
1 šķipsnu...
Nedēļas recepte – Dārzeņi ķīniešu gaumē
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot pikantus salātus ķīniešu gaumē, kas lieliski iederēsies vasaras ēdienkartē.
Vajadzēs:
2 burkānus,
2 kabačus,
3 dārzeņpiparus (dažādās krāsās),
500 g šampinjonus,
...
Nedēļas recepte – Šokolādes torte ar ingveru
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot desertu desmit personām.
Vajadzēs:
500 g tumšo, rūgto šokolādi,
500 g siltumā atlaidinātu sviestu,
10 olas,
400 g pūdercukuru,
70 g...
Nedēļas recepte –Torte marokāņu gaumē
Šonedēļ Ventspilnieks.lv piedāvā pagatavot svētku desertu – torti marokāņu gaumē.
Vajadzēs:
250 g pīniju riekstus,
250 g sviestu,
200 g cukuru,
3 olas,
4 ēdamkarotes...
Nedēļas recepte – Laša eskalops ar spinātu vai skābeņu mērci
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot jūras veltes – laša eskalopu ar spinātu vai skābeņu mērci.
Vajadzēs:
plānas lašu filejas šķēles,
600 ml zivju buljonu,
175 ml...
Nedēļas recepte – Cālis ar pildījumu
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot vakariņas sešām personām – cāli ar pildījumu.
Vajadzēs:
cāli – apmēram 1,5 kg,
100 g kūpināta šķiņķa vai bekona,
sauju svaigu...