Nedēļas recepte – Marinētas jēra kājas cepetis
Ventspilnieks.lv šonedēļ aicina pagatavot īpaši pikantu jēra kājas cepeti.
Vajadzēs:
100 g baltvīna etiķa,
225 g olīveļļas,
2 ēdamkarotes svaiga vai 2 tējkarotes sausa timiāna,
...
Nedēļas recepte – Steiks ar rukolu
Ventspilnieks.lv aicina šonedēļ pagatavot steiku ar rukolu, recepte paredzēta 2 personām.
Vajadzēs:
2 liellopu gaļas steikus (200 g katrs),
1 saišķīti rukolas,
8 ēdamkarotes olīveļļas,
...
Nedēļas recepte – Ābolu pīrāgs
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot iecienītu un vienkārši pagatavojamu kārumu – ābolu pīrāgu.
Vajadzēs:
paciņu saldētas kārtainās mīklas,
2 lielus ābolus,
cukuru,
kanēli.
Darām tā:
Cepeškrāsni sakarsējam...
Cūkgaļas cepetis Ķiplociņš
Lai pagatavotu cūkgaļas cepeti ar ķiplokiem, vajadzēs:
1,5 kg karbonādes gabala vai cūkas šķiņķa,
garšvielu maisījumu cūkgaļai,
ķiploka daiviņas,
sāli,
piparus.
Pagatavošana (80 min.):
Cūkgaļas...
Nedēļas recepte – Uzkoda no baklažāniem
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot sātīgu uzkodu no baklažāniem.
Vajadzēs:
3 baklažānus,
mērcei – 2 ķiploka daiviņas,
2 ēdamkarotes olīveļļu,
sulu no neliela citrona,
sauju sīki...
Nedēļas recepte – Lasis ar spinātu vai skābeņu mērci
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot nedaudz eksotiskāku ēdienu – lasi ar spinātu vai skābeņu mērci.
Vajadzēs:
plānas lašu filejas šķēles,
600 ml zivju buljona,
175 ml...
Nedēļas recepte – Biešu zupa ar frikadelēm
Šajā nedēļā Ventspilnieks.lv aicina pagatavot biešu zupu ar frikadelēm.
Vajadzēs ( vienai porcijai):
400 g gaļas buljona,
25 g garšsaknes,
200 g biešu,
20 g...
Nedēļas recepte – Pīle “šmigā”
Pirms Vasaras saulgriežiem Ventspilnieks.lv aicina pagatavot pamatēdienu svētku galdam 6 personām.
Vajadzēs:
1 pīli (1,8 – 2 kg),
400 g pīļu (vai vistu) aknu,
3...
Līgo svētki: trīs gardas grila receptes
Lai gan vairums grilētāju vēl aizvien dod priekšroku tradicionālajam šašlikam, mūsdienās pieejamās grilētu ēdienu variācijas ir teju bezgalīgas. Grilēt var gandrīz jebko: dārzeņus, maizi,...
Nedēļas recepte – Cūkas ribiņas
Ventspilnieks.lv šonedēļ aicina pagatavot cūkas ribiņas.
Vajadzēs:
400 g cūkas ribiņu,
3 sīpolus,
2 ēd. k. tauku,
1/4/l gaļas buljona,
sāli,
maltus melnos piparus,
1...