Nedēļas recepte – Lieldienu kuličs
Sagaidot Lieldienas, Ventspilnieks.lv aicina pagatavot pareizticīgo slāvu Lieldienu tradicionālo ēdienu – kuliču.
Vajadzēs:
1 kg kviešu miltu,
300 g cukura,
100 g rozīņu,
50 g...
Nedēļas recepte – Biezpiena torte
Tuvojoties svētkiem, Ventspilnieks.lv aicina pagatavot biezpiena torti ar putukrējumu.
Vajadzēs:
500 g trekna biezpiena,
3 olu dzeltenumus,
½ glāzes pūdercukura,
100 ml trekna saldā krējuma,
...
Nedēļas recepte – Omlete ar gailenēm
Izbaudot sēņu sezonu, šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot omleti ar gailenēm.
Vajadzēs:
700 g gaileņu vai citu vasaras sezonas meža sēņu,
60 g sviesta,
4 ēdamkarotes...
Nedēļas recepte – Siltie salāti ar gailenēm
Turpinot izbaudīt rudens veltes, Ventspilnieks.lv šonedēļ piedāvā pagatavot siltos salātus ar gailenēm.
Vajadzēs:
3 lielas saujas gaileņu (~ 500 g),
salātu lapas,
1 sīpolu,
2...
Nedēļas recepte – Cālis ar sēnēm
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot vakariņās cāli ar sēnēm. Recepte paredzēta 2 personām.
Vajadzēs:
2 nelielus cāļus,
500 g dažādu sēņu (šampinjonu, austersēņu jeb austeru sānaušu,...
Nedēļas recepte – Tiramisu
Šonedēļ pirms 2.Adventes Ventspilnieks.lv aicina pagatavot lielisku desertu – tiramisu.
Vajadzēs:
400 g maskarpones,
5 olas (baltums jāatdala no dzeltenuma),
½ glāzes pūdercukura,
2 ēdamkarotes...
Nedēļas recepte – Biezpiena torte
Sagaidot 3. Adventi, Ventspilnieks.lv aicina pagatavot desertu – biezpiena torti.
Vajadzēs:
500 g treknu biezpienu,
3 olu dzeltenumus,
½ glāzi cukuru,
100 ml treknu saldo...
Trīs kārumi Ziemassvētku galdam
Svētku galds vienmēr smaržo pēc kaut kā brīnumgarda, taču Ziemassvētkos šī smarža ir īpaša, to caurvij piparkūku pikantā krustnagliņu un kardamona nots, “piebasē” neiztrūkstošā...
Nedēļas recepte – Kokosa mākonīši
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot Kokosa mākonīšus – ātri pagatavojamu gardumu.
Vajadzēs:
1 olas baltumu,
85 g pūdercukuru,
2 tējkarotes kukurūzas miltus,
90 g kokosriekstu skaidiņas,
...
Nedēļas recepte – Cūkgaļa ar āboliem
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot pamatēdienu 6 personām – cūkgaļu ar āboliem.
Vajadzēs:
1 kg cūkas krūtiņu vai kakla gabalu,
1 lielu sīpolu,
2 lielus, aromātiskus...



























