Nedēļas recepte – Plūmju pīrāgs
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot desertu, kas izdodas vienmēr un visiem – plūmju pīrāgu.
Vajadzēs:
15 – 20 plūmes,
150 g sviestu,
pusi glāzes cukuru,
3...
Darīsim Jāņu alu
Tuvojoties vasaras Saulgriežiem, kārtīgs saimnieks domā par alu, ar ko pacienāt Jāņa bērnus.
Lai arī līgošana šogad nebūs tik plaša un lielā draugu pulkā kā...
Līgo svētki: trīs gardas grila receptes
Lai gan vairums grilētāju vēl aizvien dod priekšroku tradicionālajam šašlikam, mūsdienās pieejamās grilētu ēdienu variācijas ir teju bezgalīgas. Grilēt var gandrīz jebko: dārzeņus, maizi,...
Burkānu kēksiņi
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina izmēģināt pagatavot Burkānu kēksiņus, sauktus arī par mafiniem.
Sastāvdaļas:
Kēksiņiem:
480g rupji rīvētu burkānu
4 lielas olas
360ml cukura
160ml tumšbrūnā cukura (farīncukurs...
Sautētas paipalas
Vajadzēs:
4 cepšanai sagatavotas paipalas,
sāli,
maltus melnos piparus,
175 g caurauguša kūpināta speķa
50 g sviesta vai augu margarīna,
25 g sasmalcinātu zupas...
Nedēļas recepte – Rudens sautējums
Baudīsim rudeni arī virtuvē un šonedēļ pagatavosim Rudens sautējumu.
Vajadzēs:
250 g liellopu gaļas,
1 sīpolu,
1 ēd. k. sviesta vai augu margarīna,
dažādus zaļumus,
...
Nedēļas recepte – Pikantās vistas filejas kotletes
Ventspilnieks.lv šonedēļ aicina pagatavot pikantās vistas filejas kotletes.
Vajadzēs:
500 g vistas filejas
150 g siera
3 olas
80 g rīvmaizes
1 gab. lielu...
Nedēļas recepte – Vista majonēzē
Ventspilnieks.lv šonedēļ aicina pagatavot vistu majonēzē.
Vajadzēs:
1 vistiņu (apmēram 1500 g),
sāli,
4 pipargraudus,
2 pimenta graudiņus,
4 lauru lapas,
puscitrona sulu,
250 g...
Nedēļas recepte – Marinētas jēra kājas cepetis
Ventspilnieks.lv šonedēļ aicina pagatavot īpaši pikantu jēra kājas cepeti.
Vajadzēs:
100 g baltvīna etiķa,
225 g olīveļļas,
2 ēdamkarotes svaiga vai 2 tējkarotes sausa timiāna,
...
Nedēļas recepte – Omlete ar skābenēm
Ventspilnieks.lv šonedēļ aicina pagatavot vieglas vakariņas 2 personām – omleti ar skābenēm
Vajadzēs:
2 lielus skābeņu saišķus,
5 olas,
olīveļļu,
20 g sviestu,
150 g...