Nedēļas recepte – Pupiņu sautējums
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot pupiņu sautējumu.
Vajadzēs:
150 g balto pupiņu,
150 g sarkano pupiņu,
1 ēd.k. tauku vai augu margarīna,
500 g liellopu gaļas,
...
Nedēļas recepte – Foreles plācenīši
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot vieglas pusdienas 6 personām.
Vajadzēs:
400 g foreles (vai laša) filejas,
1 burkānu,
1 nelielu sīpolu,
600 g kartupeļu,
2 ķiploka...
Nedēļas recepte – Spāņu aukstā dārzeņu zupa gaspačo
Šajā karstajā laikā labi garšos spāņu aukstā dārzeņu zupa gaspačo, ko Ventspilnieks.lv šonedēļ iesaka pagatavot.
Vajadzēs:
4 krūzes aukstas tomātu sulas,
1 smalki sagrieztu sīpolu,
...
Nedēļas recepte – Siltie salāti ar gailenēm
Turpinot izbaudīt rudens veltes, Ventspilnieks.lv šonedēļ piedāvā pagatavot siltos salātus ar gailenēm.
Vajadzēs:
3 lielas saujas gaileņu (~ 500 g),
salātu lapas,
1 sīpolu,
2...
Nedēļas recepte – Salāti ar bumbieriem un Rokforas sieru
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot salātus, kuros goda vieta ierādīta bumbieriem, kas ir vēl īsti nenovērtēta salātu sastāvdaļa.
Vajadzēs:
3 bumbierus,
10 valriekstus,
1 ēdamkaroti medus,
...
Nedēļas recepte – Cālis ar pildījumu
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot vakariņas sešām personām – cāli ar pildījumu.
Vajadzēs:
cāli – apmēram 1,5 kg,
100 g kūpināta šķiņķa vai bekona,
sauju svaigu...
Nedēļas recepte – Biezpiena torte
Sagaidot 3. Adventi, Ventspilnieks.lv aicina pagatavot desertu – biezpiena torti.
Vajadzēs:
500 g treknu biezpienu,
3 olu dzeltenumus,
½ glāzi cukuru,
100 ml treknu saldo...
Trīs kārumi Ziemassvētku galdam
Svētku galds vienmēr smaržo pēc kaut kā brīnumgarda, taču Ziemassvētkos šī smarža ir īpaša, to caurvij piparkūku pikantā krustnagliņu un kardamona nots, “piebasē” neiztrūkstošā...
Nedēļas recepte – Cūkgaļa ar āboliem
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot pamatēdienu 6 personām – cūkgaļu ar āboliem.
Vajadzēs:
1 kg cūkas krūtiņu vai kakla gabalu,
1 lielu sīpolu,
2 lielus, aromātiskus...
Nedēļas recepte – Cūkgaļa pienā
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot pamatēdienu četrām personām – cūkgaļu pienā.
Vajadzēs:
600 g cūkgaļu vienā gabalā,
500 ml karstu pienu,
miziņu no 1 citrona,
2...