Sautētas paipalas
Vajadzēs:
4 cepšanai sagatavotas paipalas,
sāli,
maltus melnos piparus,
175 g caurauguša kūpināta speķa
50 g sviesta vai augu margarīna,
25 g sasmalcinātu zupas...
Nedēļas recepte – Rudens sautējums
Baudīsim rudeni arī virtuvē un šonedēļ pagatavosim Rudens sautējumu.
Vajadzēs:
250 g liellopu gaļas,
1 sīpolu,
1 ēd. k. sviesta vai augu margarīna,
dažādus zaļumus,
...
Nedēļas recepte – Pildīti kartupeļi
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot spēcinošu un gadalaikam atbilstošu maltīti – pildītus kartupeļus.
Vajadzēs:
4 lielus kartupeļus,
125 g desas,
50 g sviesta vai margarīna,
sāli,
...
Nedēļas recepte – Biešu zupa ar frikadelēm
Šajā nedēļā Ventspilnieks.lv aicina pagatavot biešu zupu ar frikadelēm.
Vajadzēs ( vienai porcijai):
400 g gaļas buljona,
25 g garšsaknes,
200 g biešu,
20 g...
Nedēļas recepte – Omlete ar gailenēm
Izbaudot sēņu sezonu, šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot omleti ar gailenēm.
Vajadzēs:
700 g gaileņu vai citu vasaras sezonas meža sēņu,
60 g sviesta,
4 ēdamkarotes...
Nedēļas recepte – Foreles plācenīši
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot vieglas pusdienas sešām personām – foreles plācenīšus.
Vajadzēs:
400 g foreles (vai laša) filejas,
1 burkānu,
pusi sīpola,
600 g kartupeļu,
...
Nedēļas recepte – Tiramisu
Šonedēļ pirms 2.Adventes Ventspilnieks.lv aicina pagatavot lielisku desertu – tiramisu.
Vajadzēs:
400 g maskarpones,
5 olas (baltums jāatdala no dzeltenuma),
½ glāzes pūdercukura,
2 ēdamkarotes...
Nedēļas recepte – Nicas salāti
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot Nicas salātus losandželosiešu gaumē, bet Nicā tos gatavo tā, kā norādīts receptē.
Vajadzēs:
1 paciņu saldētu zaļo pupiņu pākšu (450 –...
Nedēļas recepte – Rīsi ar dārzeņiem
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot rīsus ar dārzeņiem, tā būs lieliska izvēle tiem, kuri vēlas nedaudz notievēt.
Vajadzēs:
115 g brūno neslīpēto rīsu,
350 ml dārzeņu...
Nedēļas recepte – Cūkgaļa ar medu un ingveru
Ventspilnieks.lv aicina pagatavot pamatēdienu četrām personām – cūkgaļu ar medu un ingveru.
Vajadzēs:
4 cūkgaļas filejas gabalus (250 – 300 g katrs),
5 ķiploka daiviņas,
...