Nedēļas recepte – Cepeškrāsnī cepti sīpoli
Ventspilnieks.lv šonedēļ aicina pagatavot asprātīgu angļu virtuves ēdienu – cepeškrāsnī ceptus sīpolus.
Vajadzēs:
6 sīpolus,
150 g bekonu vai speķi,
50 g atlaidinātu sviestu,
3...
Nedēļas recepte – Taurenīšu salāti
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot salātus, kas piemēroti kuplai ģimenei.
Vajadzēs:
500 g makaronu farfalle,
2 ķiploku daiviņas,
450 g zaļo pupiņu pākšu (var būt saldētas),
...
Nedēļas recepte – Citronu torte
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot torti, kas lieliski noderēs gan svētkiem, gan nedēļas nogalē desertam.
Vajadzēs (mīklai):
250 g miltus,
50 g mandeles,
75 g cukuru,
...
Nedēļas recepte – Lieldienu kuličs
Sagaidot Lieldienas, Ventspilnieks.lv aicina pagatavot pareizticīgo slāvu Lieldienu tradicionālo ēdienu – kuliču.
Vajadzēs:
1 kg kviešu miltu,
300 g cukura,
100 g rozīņu,
50 g...
Nedēļas recepte – Šokolādes uzputenis
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot desertu – šokolādes uzputeni.
Vajadzēs:
150 g tumšo šokolādi,
150 ml saldo krējumu,
1 vaniļas pāksti,
80 g cukuru,
4 olas...
Nedēļas recepte – Panna cotta
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot desertu - Panna cotta.
Vajadzēs:
600 ml saldo krējumu,
½ glāzi pūdercukuru vai parasto smalko cukuru,
½ glāzi piena,
miziņu no...
Nedēļas recepte – Cālis ar pildījumu
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot vakariņas sešām personām – cāli ar pildījumu.
Vajadzēs:
cāli – apmēram 1,5 kg,
100 g kūpināta šķiņķa vai bekona,
sauju svaigu...
Nedēļas recepte – Zoss cepetis
Ventspilnieks.lv šonedēļ aicina pagatavot zoss cepeti.
Vajadzēs:
1 zosi (4 – 6 kg),
sāli,
4 ābolus,
vērmeles vai majorānu,
mazliet konjaka,
1 ē.k. pārtikas cietes.
Darām...
Nedēļas recepte – Makaroni “gliemežvāki” ar sparģeļiem, zirņiem un bekonu
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot pamatēdienu četrām personām – makaronus “gliemežvāki” ar sparģeļiem, zirņiem un bekonu.
Vajadzēs:
1 kg sparģeļus,
500 g saldētus vai svaigos zaļos...
Nedēļas recepte – Kokosa mākonīši
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot Kokosa mākonīšus – ātri pagatavojamu gardumu.
Vajadzēs:
1 olas baltumu,
85 g pūdercukuru,
2 tējkarotes kukurūzas miltus,
90 g kokosriekstu skaidiņas,
...