Nedēļas recepte – Pupiņu sautējums
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot pupiņu sautējumu.
Vajadzēs:
150 g balto pupiņu,
150 g sarkano pupiņu,
1 ēd.k. tauku vai augu margarīna,
500 g liellopu gaļas,
...
Nedēļas recepte – Kokosa mākonīši
Tā kā saldumi nelielā devā dažādo mūsu ēdienkarti, šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot nelielas kūciņas ar šokolādes glazūru.
Vajadzēs:
1 olas baltumu,
85 g pūdercukura,
2...
Nedēļas recepte – Olas ar puraviem un zaļajiem lociņiem
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot ļoti vienkāršu, toties garšīgu maltīti.
Vajadzēs:
4 olas,
3 ēdamkarotes sviesta,
1 purava stublāju (tikai balto daļu),
1 saišķīti lociņu,
10...
Nedēļas recepte – Cālis ar sēnēm
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot vakariņās cāli ar sēnēm. Recepte paredzēta 2 personām.
Vajadzēs:
2 nelielus cāļus,
500 g dažādu sēņu (šampinjonu, austersēņu jeb austeru sānaušu,...
Nedēļas recepte – Teļa gaļa baltvīnā
Šonedēļ Ventspilnieks.lv piedāvā pagatavot pamatēdienu 6 – 8 personām - teļa gaļu baltvīnā.
Vajadzēs:
1,8 kg teļa gaļu ar kauliem,
2 ēdamkarotes miltu,
3...
Nedēļas recepte – Jēra šķiņķis ar kartupeļiem
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot sātīgu un rudenīgajā laikā sildošu jēra šķiņķi ar kartupeļiem.
Vajadzēs:
1 jēra šķiņķi ar kaulu (1,7 – 2 kg),
3 ķiploka...
Nedēļas recepte – Spageti ar zivi
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot spageti ar zivi. Tā paredzēta kā uzkoda 6 personām.
Vajadzēs:
500 g spageti,
800 g saldos tomātus,
300 g balto zivju...
Nedēļas recepte – Cālis ar pildījumu
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot vakariņas sešām personām – cāli ar pildījumu.
Vajadzēs:
cāli – apmēram 1,5 kg,
100 g kūpināta šķiņķa vai bekona,
sauju svaigu...
Nedēļas recepte – Makaroni “gliemežvāki” ar sparģeļiem, zirņiem un bekonu
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot pamatēdienu četrām personām – makaronus “gliemežvāki” ar sparģeļiem, zirņiem un bekonu.
Vajadzēs:
1 kg sparģeļus,
500 g saldētus vai svaigos zaļos...
Nedēļas recepte – Panna cotta
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot desertu - Panna cotta.
Vajadzēs:
600 ml saldo krējumu,
½ glāzi pūdercukuru vai parasto smalko cukuru,
½ glāzi piena,
miziņu no...