Nedēļas recepte – Rīsu pankūkas
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot rīsu pankūkas.
Vajadzēs:
150 g gargraudu rīsu,
sāli,
½ l ūdens,
rīvētu muskatriekstu,
1 olu,
50 g rīvēta siera,
eļļu cepšanai.
Darām...
Nedēļas recepte – Lieldienu kuličs
Sagaidot Lieldienas, Ventspilnieks.lv aicina pagatavot pareizticīgo slāvu Lieldienu tradicionālo ēdienu – kuliču.
Vajadzēs:
1 kg kviešu miltu,
300 g cukura,
100 g rozīņu,
50 g...
Nedēļas recepte – Spāņu aukstā dārzeņu zupa gaspačo
Šajā karstajā laikā labi garšos spāņu aukstā dārzeņu zupa gaspačo, ko Ventspilnieks.lv šonedēļ iesaka pagatavot.
Vajadzēs:
4 krūzes aukstas tomātu sulas,
1 smalki sagrieztu sīpolu,
...
Nedēļas recepte – Sparģeļu salāti
Šonedēļ Ventspilnieks.lv piedāvā pagatavot ko pavasarīgu – sparģeļu salātus.
Vajadzēs:
500 g svaigus sparģeļus,
nelielu saišķīti rukolas,
6 – 8 paipalu olas,
8 – 10...
Nedēļas recepte – Makaroni “gliemežvāki” ar sparģeļiem, zirņiem un bekonu
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot pamatēdienu četrām personām – makaronus “gliemežvāki” ar sparģeļiem, zirņiem un bekonu.
Vajadzēs:
1 kg sparģeļus,
500 g saldētus vai svaigos zaļos...
Nedēļas recepte – Auzu pārslu cepumi
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot auzu pārslu cepumus, ar ko nedēļas nogalē palutināt sevi un savus mīļos.
Vajadzēs:
100 g siltumā atlaidinātu sviestu,
1 olu,
nelielu...
Nedēļas recepte – Salāti vjetnamiešu gaumē
Šonedēļ Ventspilnieks.lv piedāvā pagatavot un baudīt ko eksotisku - salātus vjetnamiešu gaumē.
Vajadzēs:
1 aisbergsalātu galviņu,
3 burkānus,
3 gurķus,
1 saišķīti lociņu,
2 tējkarotes...
Nedēļas recepte – Cūkgaļa ar medu un ingveru
Ventspilnieks.lv aicina pagatavot pamatēdienu četrām personām – cūkgaļu ar medu un ingveru.
Vajadzēs:
4 cūkgaļas filejas gabalus (250 – 300 g katrs),
5 ķiploka daiviņas,
...
Nedēļas recepte – Vistu aknu pastēte
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot noderīgu uzkodu – vistu aknu pastēti.
Vajadzēs:
1 kg svaigas vistu aknas,
1 lielu sīpolu,
1 burkānu (ja pastēte paredzēta uzglabāšanai,...
Nedēļas recepte – Uzkoda no baklažāniem
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot sātīgu uzkodu no baklažāniem.
Vajadzēs:
3 baklažānus,
mērcei – 2 ķiploka daiviņas,
2 ēdamkarotes olīveļļu,
sulu no neliela citrona,
sauju sīki...