Pirmdiena, 2025.gada 15.septembris
Nedēļas recepte

Nedēļas recepte

Skābputra Kurzemnieku gaumē

Skābputra ir tradicionāls latviešu ēdiens no miežu putraimiem un rūgušpiena, kas no seniem laikiem sevišķi iecienīts Kurzemē. Kad vēl to baudīt, ja ne pēc...

Tomāts – zelta sastāvdaļa ēst gatavošanas rituālā

Tirgū un veikalā jau nopērkami gardi Latvijas tomāti, un tūdaļ, tūdaļ tie sārtosies arī piemājas siltumnīcās. Tomātus mēdz dēvēt par “mīlas augļiem”, jo sākotnēji...

Plānās pankūkas, pildītas ar gaļu

Mīklai vajadzēs (1 porcijai): 100 g piena, 60 g kviešu miltu, 10 g sviesta, cukurs  1 ola,  15 g tauku,  sāls. Olu sakuļ, pievieno nedaudz piena, sāli, cukuru, samaisa un šajā šķidrumā...

Ķirbju un tomātu zupa

Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot zupu no rudens veltēm – ķirbjiem un tomātiem!  Vajadzēs: 250 g teļa gaļas ar kauliem 5 pimenta (smaržīgā pipara) graudiņi sāli ...

Nedēļas recepte – Vistas gaļas galerts

Ventspilnieks.lv šonedēļ aicina pagatavot vistas gaļas galertu. Vajadzēs: 1 kg vistas šķiņķīšus ar kaulu, 5 daiviņas ķiploka, 3 cieti vārītas olas, 4 lauru lapas, 1 šķipsnu...

Nedēļas recepte – Karstvīns “Ziemas sapnis”

Vajadzēs: 750 ml sausā sarkanvīna 75 ml brendija 100 g cukura 2 citronus kanēli (pēc garšas) 4 krustnagliņas. Darām tā: Vīnu ielejam traukā un karsējam ...

Nedēļas recepte – Pupiņu sautējums

Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot pupiņu sautējumu. Vajadzēs: 150 g balto pupiņu, 150 g sarkano pupiņu, 1 ēd.k. tauku vai augu margarīna, 500 g liellopu gaļas, ...

Nedēļas recepte – Taurenīšu salāti

Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot salātus, kas piemēroti kuplai ģimenei. Vajadzēs: 500 g makaronu farfalle, 2 ķiploku daiviņas, 450 g zaļo pupiņu pākšu (var būt saldētas), ...

Nedēļas recepte – Lieldienu kuličs

Sagaidot Lieldienas, Ventspilnieks.lv aicina pagatavot pareizticīgo slāvu Lieldienu tradicionālo ēdienu – kuliču. Vajadzēs: 1 kg kviešu miltu, 300 g cukura, 100 g rozīņu, 50 g...

Nedēļas recepte – Foreles plācenīši

Šonedēļ Ventspilnieks.lv  aicina pagatavot vieglas pusdienas 6 personām. Vajadzēs: 400 g foreles (vai laša) filejas, 1 burkānu, 1 nelielu sīpolu, 600 g kartupeļu, 2 ķiploka...

JAUNĀKAIS

POPULĀRĀKAIS