Pirmdiena, 2025.gada 7.jūlijs

Nedēļas recepte – Spāņu aukstā dārzeņu zupa gaspačo

Šajā karstajā laikā labi garšos spāņu aukstā dārzeņu zupa gaspačo, ko Ventspilnieks.lv šonedēļ iesaka pagatavot. Vajadzēs: 4 krūzes aukstas tomātu sulas, 1 smalki sagrieztu sīpolu, ...

Nedēļas recepte – Uzkoda no baklažāniem

Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot sātīgu uzkodu no baklažāniem. Vajadzēs: 3 baklažānus, mērcei – 2 ķiploka daiviņas, 2 ēdamkarotes olīveļļu, sulu no neliela citrona, sauju sīki...

Nedēļas recepte – Siltie salāti ar olu un bekonu

Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot vienus no “omulīgākajiem” ziemas salātiem – siltos salātus ar olu un bekonu. Vajadzēs: vienu klaipiņu sakaltušas baltmaizes, 100 g bekonu, 3...

Nedēļas recepte – Cālis ar ķiplokiem

Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot vieglas, pikantas pusdienas vai vakariņas divām personām. Vajadzēs: 1 cāli (līdz 1 kg), 8 ķiploka daiviņas, pilnu sauju sīki sakapātas svaigu...

Nedēļas recepte – Cūkgaļa ar āboliem

Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot pamatēdienu 6 personām – cūkgaļu ar āboliem. Vajadzēs: 1 kg cūkas krūtiņu vai kakla gabalu, 1 lielu sīpolu, 2 lielus, aromātiskus...

Nedēļas recepte – Lasis ar spinātu vai skābeņu mērci

Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot nedaudz eksotiskāku ēdienu – lasi ar spinātu vai skābeņu mērci. Vajadzēs: plānas lašu filejas šķēles, 600 ml zivju buljona, 175 ml...

Nedēļas recepte – Borščs ar citronu

Ventspilnieks.lv šonedēļ aicina pagatavot boršču ar citronu. Vajadzēs: 0.5 kg caurauguša cūkgaļas gabala ar ribiņām 1/2  kāposta (vidēja izmēra) 250 g skābētu kāpostu ar burkāniem 2 burkānus 2 sīpolus ...

Nedēļas recepte – Nicas salāti

Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot Nicas salātus losandželosiešu gaumē, bet Nicā tos gatavo tā, kā norādīts receptē. Vajadzēs: 1 paciņu saldētu zaļo pupiņu pākšu (450 –...

Nedēļas recepte – Cālis ar pildījumu

Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot vakariņas sešām personām – cāli ar pildījumu. Vajadzēs: cāli – apmēram 1,5 kg, 100 g kūpināta šķiņķa vai bekona, sauju svaigu...

Tomāts – zelta sastāvdaļa ēst gatavošanas rituālā

Tirgū un veikalā jau nopērkami gardi Latvijas tomāti, un tūdaļ, tūdaļ tie sārtosies arī piemājas siltumnīcās. Tomātus mēdz dēvēt par “mīlas augļiem”, jo sākotnēji...

JAUNĀKAIS

POPULĀRĀKAIS