Sestdiena, 2025.gada 3.maijs

Nedēļas recepte – Cālis ar ķiplokiem

Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot vieglas, pikantas pusdienas vai vakariņas divām personām. Vajadzēs: 1 cāli (līdz 1 kg), 8 ķiploka daiviņas, pilnu sauju sīki sakapātas svaigu...

Nedēļas recepte – Siltie salāti ar olu un bekonu

Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot vienus no “omulīgākajiem” ziemas salātiem – siltos salātus ar olu un bekonu. Vajadzēs: vienu klaipiņu sakaltušas baltmaizes, 100 g bekonu, 3...

Nedēļas recepte – Spāņu aukstā dārzeņu zupa gaspačo

Šajā karstajā laikā labi garšos spāņu aukstā dārzeņu zupa gaspačo, ko Ventspilnieks.lv šonedēļ iesaka pagatavot. Vajadzēs: 4 krūzes aukstas tomātu sulas, 1 smalki sagrieztu sīpolu, ...

Nedēļas recepte – Cūkgaļa ar āboliem

Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot pamatēdienu 6 personām – cūkgaļu ar āboliem. Vajadzēs: 1 kg cūkas krūtiņu vai kakla gabalu, 1 lielu sīpolu, 2 lielus, aromātiskus...

Nedēļas recepte – Borščs ar citronu

Ventspilnieks.lv šonedēļ aicina pagatavot boršču ar citronu. Vajadzēs: 0.5 kg caurauguša cūkgaļas gabala ar ribiņām 1/2  kāposta (vidēja izmēra) 250 g skābētu kāpostu ar burkāniem 2 burkānus 2 sīpolus ...

Nedēļas recepte – Nicas salāti

Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot Nicas salātus losandželosiešu gaumē, bet Nicā tos gatavo tā, kā norādīts receptē. Vajadzēs: 1 paciņu saldētu zaļo pupiņu pākšu (450 –...

Līgo svētki: trīs gardas grila receptes

Lai gan vairums grilētāju vēl aizvien dod priekšroku tradicionālajam šašlikam, mūsdienās pieejamās grilētu ēdienu variācijas ir teju bezgalīgas. Grilēt var gandrīz jebko:  dārzeņus, maizi,...

Plānās pankūkas, pildītas ar gaļu

Mīklai vajadzēs (1 porcijai): 100 g piena, 60 g kviešu miltu, 10 g sviesta, cukurs  1 ola,  15 g tauku,  sāls. Olu sakuļ, pievieno nedaudz piena, sāli, cukuru, samaisa un šajā šķidrumā...

Nedēļas recepte – Auzu pārslu cepumi

Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot auzu pārslu cepumus, ar ko nedēļas nogalē palutināt sevi un savus mīļos. Vajadzēs:  100 g siltumā atlaidinātu sviestu, 1 olu, nelielu...

Tomāts – zelta sastāvdaļa ēst gatavošanas rituālā

Tirgū un veikalā jau nopērkami gardi Latvijas tomāti, un tūdaļ, tūdaļ tie sārtosies arī piemājas siltumnīcās. Tomātus mēdz dēvēt par “mīlas augļiem”, jo sākotnēji...

JAUNĀKAIS

POPULĀRĀKAIS