Nedēļas recepte – Siltie salāti ar olu un bekonu
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot vienus no “omulīgākajiem” ziemas salātiem – siltos salātus ar olu un bekonu.
Vajadzēs:
vienu klaipiņu sakaltušas baltmaizes,
100 g bekonu,
3...
Nedēļas recepte – Lasis ar spinātu vai skābeņu mērci
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot nedaudz eksotiskāku ēdienu – lasi ar spinātu vai skābeņu mērci.
Vajadzēs:
plānas lašu filejas šķēles,
600 ml zivju buljona,
175 ml...
Nedēļas recepte – Salāti ar avokado
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot veselīgus, pavasarīgus salātus ar avokado.
Vajadzēs:
1 avokado,
1 saišķīti krokoto endīviju (vai citu salātu lapu),
1 klaipiņu baltmaizes,
1 ķiploka...
Nedēļas recepte – Cālis ar pildījumu
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot vakariņas sešām personām – cāli ar pildījumu.
Vajadzēs:
cāli – apmēram 1,5 kg,
100 g kūpināta šķiņķa vai bekona,
sauju svaigu...
Nedēļas recepte – Cūkgaļa ar āboliem
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot pamatēdienu 6 personām – cūkgaļu ar āboliem.
Vajadzēs:
1 kg cūkas krūtiņu vai kakla gabalu,
1 lielu sīpolu,
2 lielus, aromātiskus...
Nedēļas recepte – Vistu aknu pastēte
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot noderīgu uzkodu – vistu aknu pastēti.
Vajadzēs:
1 kg svaigas vistu aknas,
1 lielu sīpolu,
1 burkānu (ja pastēte paredzēta uzglabāšanai,...
Nedēļas recepte – Uzkoda no baklažāniem
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot sātīgu uzkodu no baklažāniem.
Vajadzēs:
3 baklažānus,
mērcei – 2 ķiploka daiviņas,
2 ēdamkarotes olīveļļu,
sulu no neliela citrona,
sauju sīki...
Nedēļas recepte – Cālis ar ķiplokiem
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot vieglas, pikantas pusdienas vai vakariņas divām personām.
Vajadzēs:
1 cāli (līdz 1 kg),
8 ķiploka daiviņas,
pilnu sauju sīki sakapātas svaigu...
Sienam sieru
Kas gan būtu Jāņi bez siera? Tie noteikti nebūtu vasaras Saulgrieži, tādēļ, lai saglabātu latviskās tradīcijas šajos svētkos, siesim sieru un izvēlēsimies sev piemērotāko...
Plānās pankūkas, pildītas ar gaļu
Mīklai vajadzēs (1 porcijai):
100 g piena,
60 g kviešu miltu,
10 g sviesta,
cukurs
1 ola,
15 g tauku,
sāls.
Olu sakuļ, pievieno nedaudz piena, sāli, cukuru, samaisa un šajā šķidrumā...



























