Nedēļas recepte – Spāņu aukstā dārzeņu zupa gaspačo
Šajā karstajā laikā labi garšos spāņu aukstā dārzeņu zupa gaspačo, ko Ventspilnieks.lv šonedēļ iesaka pagatavot.
Vajadzēs:
4 krūzes aukstas tomātu sulas,
1 smalki sagrieztu sīpolu,
...
Nedēļas recepte – Uzkoda no baklažāniem
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot sātīgu uzkodu no baklažāniem.
Vajadzēs:
3 baklažānus,
mērcei – 2 ķiploka daiviņas,
2 ēdamkarotes olīveļļu,
sulu no neliela citrona,
sauju sīki...
Nedēļas recepte – Siltie salāti ar olu un bekonu
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot vienus no “omulīgākajiem” ziemas salātiem – siltos salātus ar olu un bekonu.
Vajadzēs:
vienu klaipiņu sakaltušas baltmaizes,
100 g bekonu,
3...
Nedēļas recepte – Cālis ar ķiplokiem
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot vieglas, pikantas pusdienas vai vakariņas divām personām.
Vajadzēs:
1 cāli (līdz 1 kg),
8 ķiploka daiviņas,
pilnu sauju sīki sakapātas svaigu...
Nedēļas recepte – Cūkgaļa ar āboliem
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot pamatēdienu 6 personām – cūkgaļu ar āboliem.
Vajadzēs:
1 kg cūkas krūtiņu vai kakla gabalu,
1 lielu sīpolu,
2 lielus, aromātiskus...
Nedēļas recepte – Lasis ar spinātu vai skābeņu mērci
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot nedaudz eksotiskāku ēdienu – lasi ar spinātu vai skābeņu mērci.
Vajadzēs:
plānas lašu filejas šķēles,
600 ml zivju buljona,
175 ml...
Nedēļas recepte – Borščs ar citronu
Ventspilnieks.lv šonedēļ aicina pagatavot boršču ar citronu.
Vajadzēs:
0.5 kg caurauguša cūkgaļas gabala ar ribiņām
1/2 kāposta (vidēja izmēra)
250 g skābētu kāpostu ar burkāniem
2 burkānus
2 sīpolus
...
Nedēļas recepte – Nicas salāti
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot Nicas salātus losandželosiešu gaumē, bet Nicā tos gatavo tā, kā norādīts receptē.
Vajadzēs:
1 paciņu saldētu zaļo pupiņu pākšu (450 –...
Nedēļas recepte – Cālis ar pildījumu
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot vakariņas sešām personām – cāli ar pildījumu.
Vajadzēs:
cāli – apmēram 1,5 kg,
100 g kūpināta šķiņķa vai bekona,
sauju svaigu...
Tomāts – zelta sastāvdaļa ēst gatavošanas rituālā
Tirgū un veikalā jau nopērkami gardi Latvijas tomāti, un tūdaļ, tūdaļ tie sārtosies arī piemājas siltumnīcās. Tomātus mēdz dēvēt par “mīlas augļiem”, jo sākotnēji...