Nedēļas recepte – Cālis ar pildījumu
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot vakariņas sešām personām – cāli ar pildījumu.
Vajadzēs:
cāli – apmēram 1,5 kg,
100 g kūpināta šķiņķa vai bekona,
sauju svaigu...
Nedēļas recepte – Lasis ar spinātu vai skābeņu mērci
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot nedaudz eksotiskāku ēdienu – lasi ar spinātu vai skābeņu mērci.
Vajadzēs:
plānas lašu filejas šķēles,
600 ml zivju buljona,
175 ml...
Nedēļas recepte – Dārzeņi ķīniešu gaumē
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot pikantus salātus ķīniešu gaumē, kas lieliski iederēsies vasaras ēdienkartē.
Vajadzēs:
2 burkānus,
2 kabačus,
3 dārzeņpiparus (dažādās krāsās),
500 g šampinjonus,
...
Nedēļas recepte – Vistu aknu pastēte
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot noderīgu uzkodu – vistu aknu pastēti.
Vajadzēs:
1 kg svaigas vistu aknas,
1 lielu sīpolu,
1 burkānu (ja pastēte paredzēta uzglabāšanai,...
Nedēļas recepte – Pildīti kartupeļi
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot spēcinošu un gadalaikam atbilstošu maltīti – pildītus kartupeļus.
Vajadzēs:
4 lielus kartupeļus,
125 g desas,
50 g sviesta vai margarīna,
sāli,
...
Nedēļas recepte – Salāti ar avokado
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot veselīgus, pavasarīgus salātus ar avokado.
Vajadzēs:
1 avokado,
1 saišķīti krokoto endīviju (vai citu salātu lapu),
1 klaipiņu baltmaizes,
1 ķiploka...
Nedēļas recepte – Pavasara salāti
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina pagatavot Pavasara salātus un sajust tuvojošos pavasari – gurķi, redīsi, svaigie zaļumi…
Vajadzēs:
500 g redīsus,
500 g gurķus,
3 olas,
1...
Nedēļas recepte – Maskarpone ar avenēm
Šonedēļ Ventspilnieks.lv aicina izmantot ogu laiku un pagatavot desertu – maskarponi ar avenēm.
Vajadzēs:
3 olu dzeltenumus,
100 g pūdercukuru,
500 g maskarponi,
300 g...
Nedēļas recepte – Karstvīns “Ziemas sapnis”
Vajadzēs:
750 ml sausā sarkanvīna
75 ml brendija
100 g cukura
2 citronus
kanēli (pēc garšas)
4 krustnagliņas.
Darām tā:
Vīnu ielejam traukā un karsējam
...
Nedēļas recepte –Torte marokāņu gaumē
Šonedēļ Ventspilnieks.lv piedāvā pagatavot svētku desertu – torti marokāņu gaumē.
Vajadzēs:
250 g pīniju riekstus,
250 g sviestu,
200 g cukuru,
3 olas,
4 ēdamkarotes...